The Empress
(A Imperatriz)

The Empress

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

The Empress, eller Kejsarinnan, är det fjärde kortet i Stora Arkanan och bär nummer 3. Det representerar moderskap, fruktbarhet, överflöd och kreativitet. I Rider-Waite-decken avbildas Kejsarinnan sittande på en tron omgiven av naturen, vilket symboliserar hennes nära koppling till jorden och livets kraft.

Rättvänd betydelse

När The Empress dras i upprätt position indikerar det att du kan förvänta dig överflöd, tillväxt och kreativitet i ditt liv. Det uppmanar dig att omfamna din feminina energi och att ta hand om dig själv och andra. Kejsarinnan kan också representera en modersfigur eller någon som ger näring, stöd och kärlek.

Omvänd betydelse

När The Empress dras i omvänd position kan det indikera att du har problem med att ge eller ta emot kärlek och omsorg. Det kan också innebära att du försummar dina kreativa talanger eller att du inte tar hand om dig själv på rätt sätt. I detta läge uppmanar kortet dig att vara mer medveten om dina behov och att uttrycka din kärlek och omtanke för andra.

Exempel på en tolkning

Om du gör en tarotläsning om dina karriärmöjligheter och drar The Empress som ditt centrala kort, omgivet av The Wheel of Fortune (Lyckohjulet) och The Ace of Pentacles (Ess i Pentaklar), kan det indikera att du har potential att skapa överflöd och framgång i ditt arbetsliv genom att använda din kreativitet och nära relationer. Lyckohjulet symboliserar förändring och möjligheter, medan Ess i Pentaklar representerar nya ekonomiska möjligheter. I det här sammanhanget kan tolkningen innebära att du bör vara öppen för förändringar och att använda din kreativa energi för att skapa nya möjligheter och tillväxt inom din karriär.


Mais cartas de tarô em "Arcanos Maiores"