The Fool
(O Louco)

The Fool

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

The Fool (Narren) representerar potential, ny början och spontanitet. Det är det första kortet i Stora Arkanan och bär nummer 0, vilket symboliserar oändliga möjligheter och ingenting som begränsar. I Rider-Waite-decken avbildas Narren som en ung man på randen av en klippa, redo att ta ett språng ut i det okända, åtföljd av en liten hund som följeslagare.

Rättvänd betydelse

När The Fool dras i upprätt position indikerar det ofta en period av ny början, äventyr och oskrivna möjligheter. Det uppmanar dig att vara modig, öppen för förändring och att lita på din intuition när du står inför nya utmaningar. Det kan också innebära att det är dags att följa ditt hjärta och ta risker, även om det innebär att kliva ut ur din komfortzon.

Omvänd betydelse

När The Fool dras i omvänd position indikerar det ofta en brist på eftertanke, oansvarighet eller naivitet. Det kan varna för att du kanske agerar förhastat eller utan att överväga konsekvenserna av dina handlingar. Det uppmanar dig att tänka igenom dina beslut noga och att vara medveten om potentiella faror eller fallgropar längs vägen.

Exempel på en tolkning

Låt oss säga att du gör en tarotläsning om din karriär och drar The Fool som ditt centrala kort, omgivet av The Emperor (Kejsaren) och The Wheel of Fortune (Lyckohjulet). I det här sammanhanget kan The Fool indikera att det är dags för dig att ta en risk och prova något nytt inom din karriär. Kejsaren kan symbolisera att du har potential att bli en ledare eller att du behöver ta mer ansvar för dina handlingar, medan Lyckohjulet tyder på att det är en tid för förändring och att din situation kan förbättras genom att ta en chans. I det här exemplet kan tolkningen innebära att du bör överväga att ansöka om en befordran, starta eget företag eller göra en stor förändring i din karriärväg för att uppnå större framgång.


Mais cartas de tarô em "Arcanos Maiores"